Zorg goed voor jezelf

februari 2, 2022 Uit Door Jeff Bryant

massageDe derde categorie is Zorg van beroep. Dit is wat de meeste mensen noemen wanneer zij beroepshalve voor een persoon zorgen, wat kan variëren van het verzorgen van lichamelijk gehandicapten tot het verzorgen van zieken. Het laatste type is de formele zorg, wat de meeste mensen palliatieve zorg zouden noemen. informele zorg is zorgen voor de persoon door hem of haar zo lang mogelijk te laten leven. Bij formele zorg ligt de nadruk op de persoon zijn dagen te laten slijten in een omgeving die hem veilig, stabiel en comfortabel houdt.

We worden de hele tijd ziek. We zijn het zat om steeds maar weer ziek te worden. Wat zou je van je ziekte meenemen als je het gewoon helemaal kon loslaten? Er zijn veel mensen geweest die dit geoefend hebben om zich beter te voelen. Een zorgzame echtgenoot of echtgenote zal je in staat stellen dit te doen door je gewoon te helpen dingen te doen die je leuk vindt, zodat je je niet verveelt. Wat is het dat je graag zou doen? Dat kan zijn luisteren naar de natuur, een wandeling maken, een goed boek lezen, een bordspel spelen, koken, eten maken, huishoudelijke klusjes doen, en/of een warm bad nemen. Loslaten is hierbij de sleutel. Het vergt een tol van je lichaam, maar het kan ook grote voordelen hebben.

Het verleden loslaten is niet gemakkelijk. Soms is het zelfs onmogelijk. Wat doe je als je geconfronteerd wordt met een ziekte die levensbedreigend is en je kan doen herstellen in een ziekenhuis, of van plaats naar plaats verplaatst wordt? Pak je je spullen en ga je met je stervende geliefde mee? Heeft u er ooit aan gedacht om alles in te pakken en naast u in het ziekenhuisbed te gaan liggen? Veel mensen, waaronder artsen, raden u aan alleen in te pakken wat u mee kunt nemen en de dingen achter te laten die u niet kunt dragen. Het is makkelijker om spullen te pakken als je stervende bent, dan wanneer je dat niet bent. Het is ook niet moeilijk om dankbaar te zijn dat je leeft. Wat is het dat je levend zou voelen zonder? Levendig, jong, zorgeloos, vol energie? Hoe zou u zich voelen?

Hetzelfde geldt voor de mensen die je in je leven ontmoet, of het nu familie, vrienden of collega’s zijn. De dood is niet een kwestie van “als”, maar van “wanneer”. Het komt te dicht bij huis of het lijkt niet ver weg. Je ervaart het misschien niet ten volle, maar een groot deel van je leven gaat voorbij met de snelheid van het licht. Daarom gaat je leven te vaak voor je ogen voorbij. Wat een rijkdom aan ervaringen! Wat zou u bereiken, of niet, als u nooit leerde hoe te ontspannen? Wat zou je niet bereiken, als je besloot in te pakken en te vertrekken? Weten is aan u, en weten dat u het onmogelijke kunt bereiken is niet aan de orde.

Ik heb ervaren, door een diepe en bittere scheidingen, dat elk stukje van ons een stukje van het geheel was. Ieder van ons wandelde in de richting van zijn keuze, en was een kostbare uitwisseling. Een goede daad is nooit verspild, maar waarschijnlijk denken we er te vaak niet aan.

Wat kun je je veroorloven op te geven? Wat kun je doen om het beste te maken van de middelen die je hebt, zowel van wat je gegeven wordt als van wat je zelf van die middelen maakt?

Wat kun je nu doen om het beste te maken van de middelen die je hebt, zowel van wat je gegeven wordt als van wat je zelf van die middelen maakt?

Mijn suggestie is om van uw eigen gezondheid een prioriteit te maken, om van sporten en het juiste dieet een prioriteit te maken, en om ervoor te zorgen dat u genoeg overhoudt om een kwalitatief goed leven te kunnen leiden.

Al het geld dat je verdient moet direct naar een primair of secundair doel gaan. Als u een gezin had en voor hen moest zorgen (en dat had u), dan zou u een formule hebben uitgewerkt om de financiële kant van de zorg voor uw gezin op te vangen. Als u een student was en voor een ouder moest zorgen (en dat was zo), dan zou u een formule hebben uitgewerkt om de financiële kant van de zorg voor uzelf te Fysio Noordwijk .

Toen je de primaire oorzaak opgaf (wat helaas je carrière was), liet je jezelf open voor verwaarlozing, maar je maakte jezelf tegelijkertijd inefficiënt. Maar je deed tenminste iets. En voor een leven lang werken maakte je van de zorg voor jezelf een hoofddoel.

Dus nu, wat is uw verantwoordelijkheid? Hier is het achtergrondverhaal: toen u wilde overstappen wist u niet waar u moest beginnen. Omdat u in de makkelijkste staat verkeerde, ging u rechtstreeks naar uw huisarts en vroeg om een verwijzing. De dokter verwees je door naar een chiropractor. De chiropractor verwees je door naar een voedingsdeskundige. Je volgde alle aanwijzingen op en wachtte nietsvermoedend tot je auto er was. U ontspande zich, even ontspannen, in de verwachting dat uw auto zou arriveren. In plaats daarvan verscheen hij als bevestiging van vastigheid.