Wat is EFT?

juli 13, 2021 Uit Door Jeff Bryant

Bio energetische therapie

Wat is EFT? Misschien heeft u wel eens gehoord van Emotional Freedom Techniques. Dit is een populaire zelfverbeteringstechniek. De oprichter is Gary Craig en je kunt over hem lezen in “The Power of Now” of “Everyday healing”. Gary moedigt je aan om een beoefenaar bij jou in de buurt of online te zoeken. Hij stelt ook voor dat je je slechts met één therapeut tegelijk bezighoudt en probeert geleidelijk je vaardigheden op te bouwen en je comfortzone te ontwikkelen. Met andere woorden, als je kunt leren flexibel te zijn met de technieken van je therapeut, en niet te afhankelijk wordt van één methode, kun je sneller en gemakkelijker resultaten bereiken.

Energie Therapie is Simpel In theorie, het proces van het doen van EFT elke of de een daarvoor, bouwt of laat energie los van de linkerkant van je gezicht. Energie loopt langs je gezicht naar een deel van je lichaam (je lichaam is magnetisch). Men gelooft dat je lichaam niet kan bewegen zonder energie. Het proces van EFT is als het vastketenen van ijzer aan een stuk staal.

Hoe meer gesmeed staal je hebt, hoe sterker het zal zijn om slijtage te weerstaan. Net als het ketenen van ijzer is het soms moeilijk om het proces te ‘voelen’. Het wordt beschreven als een ingebouwd kompas. Omdat dit iets meer dan een uur duurt, tik je zachtjes met de vingers van één hand de linker- en rechterkant van je gezicht weg en werk je door de spanningen en pijnen in het energiesysteem van je lichaam heen.

Wat doet het? Energetische therapie is een natuurlijke, zachte, niet-invasieve procedure. Er zijn geen medicijnen voor nodig. Je hoeft niets te ‘voelen’. Er zijn geen negatieve emoties zoals woede, of kwaadaardige gevoelens zoals hebzucht. Het proces is een manier om kleine verbeteringen in je leven aan te brengen, maar zonder de bijwerkingen van andere geneeswijzen (bijv. drugs). EFT is ook in opkomst als reguliere geneeskunde en zal in de toekomst voor alle patiënten beschikbaar zijn.

Uw omarming van nieuwe geneeswijzen is dat u de behandeling van EFT accepteert, en die acceptatie maakt u kwetsbaar voor verandering. Het is als het omarmen van het idee dat er net als bij dit proces geen goede of foute manier is om uw fysiotherapie te doen, dus als de therapeut u de ‘nieuwe en verbeterde’ behandelversie van EFT geeft, zou dat ok kunnen zijn.

Wat is het EFT fysiotherapie proces? Het EFT proces begint met een eerste consult met de EFT Practitioner/Coach. De EFT Practitioner/Coach begeleidt u door uw lichamelijke reactie. Zoals alles normaal zal opbouwen en het proces zal beginnen om de fysiologische reacties te verdiepen en te verlichten. Een bedekt hand tot papier zal voor u worden gekozen om de notities te noteren. De practitioner/coach blijft uw reactie gedurende 10-15 minuten volgen.

Tijdens de 10-15 minuten zal de beoefenaar/coach u de fysieke behandeling geven, uitspraken doen die de gevoelens beschrijven die u ervaart en de signalen aanduiden die uw lichaam aan u communiceert. De behandelaar verandert uw houding en masseert met specifieke punten op uw rug, de linkerkant van uw gezicht en boven rug. Na een korte tijd zal hij u schriftelijke instructies geven voor afleiding, ontspanning, ademhaling en beeldspraak.

Wat gebeurt er laat de effecten – Hoe lang duurt het? Zoals hierboven vermeld, zijn er geen strikte tijdsbestekken wanneer de EFT behandeling zal stoppen. Uw lichaam zal altijd energie blijven vrijgeven. Voor ten minste een paar minuten. U zult opnieuw eventuele weerstand moeten loslaten en de krachtige energie moeten afremmen. Het zal meestal niet moeilijk zijn. Maar soms moet je het misschien sneller doen, vooral als je betaald wordt om in het midden van je luie stoel te zitten voor een eenvoudige sessie. Je lichaam zal boodschappen voor je doen. Als je nieuwe energie nodig hebt en je opnieuw wilt verbinden met jezelf en alles wat je vertegenwoordigt, is EFT een natuurlijk alternatief.

Lees meer

bio informatie therapie