Wat is een draagbare defibrillator

december 2, 2021 Uit Door Jeff Bryant

 

eerstehulp

Aangezien de implanteerbare defibrillator soms veel pijn kan veroorzaken, is het niet raadzaam kinderen of zuigelingen aan een defibrillatoronderzoek te onderwerpen.

de elektrische golf fijn afstellen om een noodreactie bij hartstilstand te produceren. Er is geen ongemak of pijn betrokken bij de aanpassing. Het vereist alleen wat geduld en begrip. Veel mensen zijn bang om een AED te gebruiken omdat ze denken dat het hen pijn zal doen. In feite is het een opluchting voor hen. Dankzij de ingebouwde monitor van de defibrillator kan de gebruiker het hart van de patiƫnt in de gaten houden, ongeacht of deze al dan niet een hartstilstand heeft. Sommige personen met een voorgeschiedenis van hartritmestoornissen of hartaandoeningen kunnen hun hartritmestoornissen door de AED laten bewaken. bewaking die elke minuut wordt herhaald terwijl de defibrillatormonitor actief is.

Een draagbare defibrillator kan gemakkelijk van de ene plaats naar de andere worden overgebracht. De meeste medische instellingen of scholen hebben een draagbare defibrillator die kan worden gebruikt om een noodsituatie te voorkomen. Medische noodsituaties kunnen zeer ernstig zijn en kunnen worden veroorzaakt door een plotselinge hartstilstand of een schok waardoor het slachtoffer bewusteloos raakt. De meeste draagbare defibrillatoren hebben een batterij die tot twee uur of meer kan meegaan. Uit onderzoek blijkt dat slachtoffers bij een hartstilstand vier keer meer kans hebben om te sterven voordat ze het ziekenhuis bereiken, dus het is het beste om voorbereid te zijn met een defibrillator die draagbaar is.

Draagbare defibrillatoren zijn gemakkelijk op te bergen. Sommige worden zelfs achter de verdachte geplaatst en kunnen indien nodig gemakkelijk worden bereikt. In gevallen waarin een persoon wordt gezocht voor verhoor kan hem/haar een arrestatiebevel worden overhandigd terwijl de defibrillator in het politievoertuig van de verdachte blijft. Het feit dat er een kleine kans is dat een slachtoffer aan een aanslag ontsnapt en zich naar het ziekenhuis kan spoeden, ontneemt de verdachte kostbare tijd en mogelijk vitale momenten. Deze manier van denken heeft ertoe geleid dat veel staten eisen dat personen die een motorvoertuig bezitten of besturen, hun motorvoertuig elk jaar op de aankoop laten keuren.

Een andere factor die reizen moeilijk maakt voor personen met een motorvoertuig is de behoefte aan extra beveiliging. De meeste koffers die verborgen worden gehouden, pepperspray of zelfs gewoon toiletpapier kunnen uw beste gok zijn voor een noodgeval. Als u een stok, mes of zelfs uw blote handen gebruikt, zou het vrijwel onmogelijk zijn om met uw blote handen aan een aanval te ontkomen. Hetzelfde geldt voor een aanval met een blender of ander blendergereedschap. Gelukkig hebben de recente vorderingen bij het blenden van staafmixers voor consumenten hoed extra veiligheidsvoordeel. Een stok die scherp genoeg is om iemands huid te doorboren en een bloeding te veroorzaken, is niet helemaal uit de lucht gegrepen. De meeste van deze scherpe instrumenten vereisen een hoge druk om een correcte “beet” te krijgen in het beoogde doelwit. Daarom moet men ook ergens over een scherpe hamer beschikken om de aanval te kunnen inzetten – voor het geval de aanvaller van plan is te snijden in plaats van alleen maar blauwe plekken te veroorzaken.

Bij de aanschaf van een draagbare defibrillator moet u er rekening mee houden dat deze apparaten gebouwd zijn om uiterst draagbaar te zijn. Dit betekent dat u, mocht u van uw beoogde doelwit worden gescheiden, nog steeds onmiddellijk toegang hebt tot de mogelijkheid om uw slachtoffer het leven te blijven schenken. Het maakt dus niet uit waar u bent, of wat er vervoerd moet worden, u hebt nog steeds onmiddellijk toegang tot een defibrillator. Dat extra veiligheidsvoordeel is zeker een heleboel.