vroedvrouw is vaak de belangrijkste bron

juli 17, 2021 Uit Door Jeff Bryant

Verloskundige Rotterdam Zuid

Een vroedvrouw is vaak de belangrijkste bron van informatie voor een vrouw tijdens de zwangerschap en de bevalling. Er zijn niet veel activiteiten waaraan een zwangere vrouw kan deelnemen, zonder de hulp van een vroedvrouw.

Een van de functies van vroedvrouwen is ervoor te zorgen dat de zwangere vrouw voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om een gezonde zwangerschap te garanderen. Het is vaak in de periode van de zwangerschap dat een vrouw de meeste extra voedingsstoffen nodig heeft, en dit zou een zwangere vrouw bijna altijd zorgen baren. Als zij ook regelmatig medisch wordt gecontroleerd, dan heeft de vroedvrouw inzicht in haar toestand. Het is een dagelijkse routine bij een vroedvrouw. Zijn of haar vakkennis is van groot belang.

De vroedvrouw beantwoordt alle vragen die de vrouw zou hebben. Ze kan ook routineverloskundige taken uitvoeren, zoals het meten van de bloeddruk en andere routinecontroles die een vrouw op regelmatige basis moet ondergaan.

De vroedvrouw geeft ook geboortelessen en oefeningen. Haar lessen worden op de gebruikelijke manier door de arts gevolgd, maar er zijn bepaalde gewoonten die een vroedvrouw en een arts met elkaar gemeen hebben. De vroedvrouw voert de gebruikelijke vaginale en keizersnede bevallingsoefeningen uit. Deze zijn niet alleen beperkt tot de vaginale bevalling maar worden ook gebruikt bij een normale bevalling en worden ook wel natuurlijke bevallingsoefeningen of Lamaze genoemd.

Het doel van een bevalling is dat zij helpen de baby soepel door de stadia van de bevalling te loodsen en de vrouw te helpen zich te ontspannen. Vroedvrouwen zijn er om de vrouw te steunen en te begeleiden tijdens haar wee├źn en uitdrijving wanneer dat nodig is.

Er zijn ook Lamaze-geboortelessen in de meeste ziekenhuizen tijdens de arbeid en de bevalling. Het doel is om ademhalings- en ontspanningsoefeningen te leren die van groot belang zullen zijn voor de vrouw tijdens haar bevalling. Veel mensen vinden Lamaze zeer effectief; behalve dat het de moeder samen met de baby een emotionele bevrijding geeft en de baby helpt om rustig en stabiel ter wereld te komen.

Bij een normale bevalling brengt de vroedvrouw de baby niet ter wereld met behulp van een zakje. Deze zijn populair in sommige Aziatische landen. De vroedvrouwen gebruiken de hulp van eenRawan,die een speciaal soort Lamaze trainer is die een speciaal korset draagt en een aangepast hoofd heeft dat de vorm heeft van een zak. De vroedvrouw brengt de baby ter wereld op het hoofd van deRawan en neemt deel aan het knuffelen van de baby in haar handen alvorens hem of haar in de zak met zakken te plaatsen.