Levenscoaching

juli 13, 2021 Uit Door Jeff Bryant

Lifecoach Breda

Het Romeinse woord voor leven is “survivers”, wat “doorstaan” betekent. De term wordt vaak gebruikt om moeilijkheden in het dagelijks leven te beschrijven, bijvoorbeeld het onvermogen om af te vallen of te stoppen met roken. Het kan ook de “menselijke conditie” beschrijven – de staat van uithoudingsvermogen. Het probleem met levensomstandigheden is dat ze kunnen veranderen. Daarom kan life coaching u helpen uw levenskader te veranderen. De meeste mensen voelen zich vastzitten in een gewoonte of recente angst, depressie, of angst. Dit kan zijn bron hebben in je huidige omgeving of te maken hebben met ervaringen uit het verleden. Life coaching helpt u voorbij het huidige ongemak te komen en uiteindelijk uw evenwicht te herstellen.

Life coaching is heel persoonlijk. Life coaching is het uit handen nemen van de controle en verantwoordelijkheid. Het haalt de Overvloed uit je leven dan door iemand anders kan worden gestuurd. Een coach helpt je om je natuurlijke aard en de kracht van een heldere intentie en actie naar boven te halen.

Breng je aangeboren wijsheid naar buiten. Herinner je je de sprookjes uit je kindertijd? Zijn ze kinderspel? Laat je daar niet naar terug drijven. De sprookjes blijven in hun eigen wereld. Het is duidelijk dat de dingen die ons als kind zijn geleerd niets te maken hebben met hoog in het leven staan, het juiste doen, veel succes behalen of het op de juiste manier doen. Dat is gewoon niet het echte leven.

Laat je innerlijke kind naar buiten komen en spelen. Herinner je die kinderlijke speelsheid met je verbeelding. Voel de vreugde van het besef van je uniciteit en de vrijheid om die te uiten. Breng je fantasieën naar buiten en fantasieën komen naar voren. Is je innerlijke kind een beetje verlegen? Laat het naar buiten komen. Houd het innerlijke kind niet tegen. Het innerlijke kind stuurt een groot deel van je leven. Alleen al door er aandacht aan te besteden, kunnen we de rem erop zetten en op de goede weg komen naar je eigen effectieve leven.

Is het je ooit opgevallen hoeveel mensen een zeer negatieve ervaring hadden in hun jeugd? Misschien een relatie in het verleden? Misschien een kinderziekte? Misschien was het een echtscheiding? Misschien is het een opeenvolging van ruzies met een partner? Misschien is dit een terugkerend probleem dat je herhaaldelijk meemaakt. Zie de persoon als een echt mens en niet als een omhulsel van weerstand dat op de loer ligt.

Ik herinner me dat toen ik mijn coach voor het eerst ontmoette, ze me vertelde dat het haar doel was om van mij een geweldige coach te maken. Het enige probleem was dat ik haar op dat moment nog niet als coach kon zien. Dat was 7 jaar geleden en nu is ze een succesvolle coach die in mijn voetsporen treedt.

De integriteit van een life coach is zeer belangrijk om de volgende redenen:

1.Het is belangrijk voor een goede relatie tussen cliënt en life coach.

2.Het helpt de cliënt om in contact te komen met zijn innerlijke krachten en motivatie.

3.Het is belangrijk dat de cliënt de coach respecteert en vertrouwt.

4.Soms staan we te dicht bij onszelf en zijn we niet in staat om het probleem in al zijn details te zien of onszelf te evalueren. Een coach zal de problemen zien en zal ook wijzen naar de bron van problemen.

5.Soms is het moeilijk om ons innerlijk verdriet onder ogen te zien en sluiten we onszelf op. Een coach zal uw pijn begrijpen en u helpen er doorheen te gaan.

6.We kunnen op elk moment in ons leven terugvallen in oude gedachtenpatronen en het is belangrijk om ons ervan te ontdoen voordat we een coach ontmoeten. Het is een methode van NLP.

Toen ik ouder werd, realiseerde ik me hoe belangrijk het is om aan coaching te doen. Coaching is een belangrijk proces in mijn leven geweest. Ik was ook op een punt in mijn leven dat ik me vast voelde zitten en niet wist wat ik moest doen. Coaching was de enige manier waarop ik te weten kwam wat ik zocht in het leven. Het hielp me ook om in contact te komen met mijn innerlijke zelf.

Wat de wereld nu nodig heeft zijn mensen die met zichzelf in het reine zijn gekomen en spoedig klaar zijn om te veranderen. We hebben allemaal iemand nodig om mee te praten. Een belangrijke vaardigheid van een life coach is dat een life coach een natuurlijke raadgever is. Hij of zij brengt de natuurlijke harmonie en balans in het leven van een cliënt, en geeft een dupe de kans tot zelfreflectie.

Life coaching is dus hoe ik mezelf beter leer kennen en een andere weg in het leven vind. Ik realiseerde me dat life coaching niet alleen gaat over het inwrijven van duo’s over jezelf en het neerzetten van een doe-houding, maar dat het gaat over het zetten van extra stappen en het bouwen op je unieke gaven en talenten. Voor mij is life coaching een manier om een passie te volgen en mogelijkheden in je leven te creëren.

 

Lees meer

HSP coach