Hoe zorg je voor je geliefde?

juli 13, 2021 Uit Door Jeff Bryant

Ouderenzorg Den Haag

Ouderenzorg kan zeer stressvol zijn voor de familie. Als u al voor een geliefde heeft gezorgd zonder de hulp van een huisgenoot, dan denkt u misschien “maar ik hoef niet te helpen met de zorg”. Een verpleeghuis of een verzorgingshuis zijn twee opties voor ouderenzorg. Heeft uw familie een beschikbaar bed voor iemand om in te verblijven? Hoe die keuze in de beslissing uitpakt, is aan u. Veel families geven de voorkeur aan “thuis”-zorg. Als u toch zelfstandig voor uw familielid wilt zorgen, kijk dan eens bij uw plaatselijke buurtschappen, en dagopvang voor volwassenen thuis.

Door samen te werken met een professionele Geriatric Care Manager kunnen familieleden al in een vroeg stadium leren wat ze moeten doen als ze zorg nodig hebben. Zij hebben contacten waartoe u zich kunt wenden voor hulp. Zij kunnen op de hoogte zijn van lokale studies die beschikbaar zijn om te helpen, en tot wie ze zich kunnen wenden voor informatie en hulp. Voor veel zorgmogelijkheden moeten zij contact opnemen met het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn van hun district. Dit zal van uw kant wat voeten in de aarde hebben.

Voor degenen die de plaats niet kennen, zult u een Geriatric Care Manager moeten vinden. Vraag het aan andere familieleden; of er zijn verschillende Geriatric Care Managers in uw omgeving die samenwerken met uw plaatselijke ziekenhuis. Zorg ervoor dat de Geriatric Care Manager die u inhuurt geen conflicten heeft met medicijnen, allergie├źn, enz. en dat zij een behoorlijke opleiding krijgen in geriatrische geestelijke gezondheidszorg.

Wanneer u op zoek bent naar een Geriatric Care Manager, is het belangrijk om er een te vinden die is aanbevolen door iemand die op de hoogte is van de diensten die uw dierbare nodig heeft. Vraag uw familieleden en vrienden die in een vergelijkbare situatie werken om iemand aan te bevelen. Als zij geen persoonlijke ervaring hebben, vraag dan de Geriatric Care Manager zegt u te proberen. U kunt zien hoe u een achtergrond check kunt uitvoeren op de Care Managers. Een opgeleide zorgmanager kan een veel hoger niveau van aandacht en zorg bieden, en weet ook hoe hij diensten kan sturen als dat nodig is.

Misschien wil uw familie wel helpen, maar misschien ook niet. Het is niet aan u om alles te doen. Als uw dierbare ziek is en medische hulp nodig heeft, dan zal de familie het beste verpleeghuis of ziekenhuis voor hem/haar moeten vinden. De reden hiervoor is dat Medicare niet betaalt voor langdurige zorg. Medicare betaalt alleen voor degenen die thuiszorg ontvangen. Ouderenzorg is anders.

Als uw familieleden nog op zichzelf wonen, zullen ze hulp nodig hebben. Er is geen andere optie. Blijf bij gebarsten ijs als u het met water beslaat, vorst besprenkeld aan de binnenkant van uw koelkast om te voorkomen dat het bevriest. Zorg is nodig. Als u zelfs maar overweegt om een Geriatric Care Manager in te schakelen, maak dan een inventaris op van uw gevoelens over de zorg voor een dierbare. Houdt u van deze persoon? Worden ze beter? Nee, er wordt gevochten om die schreeuwende bui in de auto, of in huis. Uw familie kan u op vele manieren helpen. Een zorgmanager is nog een manier om te helpen en meer hulp voor de familie te krijgen.