Behandeling voor endometriose

mei 18, 2022 Uit Door Jeff Bryant

Gratis stockfoto met binnen, binnenshuis, bodybuilden

De symptomen van endometriose waar we het hierboven over hebben gehad zijn misselijkheid, pijn, buikkrampen, pijn bij het vrijen, pijnlijke menstruatie en overmatig bloeden. Ze leiden meestal tot ernstige pijn en ongemak tijdens de menstruatie. De terminale menstruatiemethode waartoe vrouwen hun toevlucht moeten nemen om pijnlijke en overmatige menstruaties te voorkomen, is het gebruik van pillen. De pillen die bij deze behandeling worden gebruikt zijn synthetische progestativa die de productie van oestrogeen in het lichaam verhogen. Maar dit oestrogeen wordt vertaald in pijn en ongemak voor de gebruikster. Bovendien zijn er ook enkele studies die aantonen dat er geen ranch is voor het gebruik van synthetische progestativa.

Vrouwen die aan endometriose lijden klagen dat pillen niet werken om het bloeden te stoppen. Deskundigen van de interstitiële cystitis vereniging zijn van mening dat er effectievere manieren zijn om de symptomen te behandelen, vooral tijdens de menstruatie. De meest effectieve manier om de symptomen te behandelen is de injectie van vullers zoals collageen en collageen platine. Deze vullers helpen om de lichaamshormonen die door de eierstokken in de bloedbaan worden afgegeven, te vervangen. Vrouwen die lijden aan endometriose kunnen hun pijnlijke menstruatie laten verlichten door injecties met deze vullers. Deze vullers herstellen ook de gladheid van de wanden van de vagina. Een andere doeltreffende manier om de symptomen te behandelen is de injectie van natrium-oxy-glycelline. Dit geneesmiddel helpt om echt grote hoeveelheden oestrogeen in de vagina te brengen om pijnlijke menstruaties te voorkomen en het immuunsysteem te versterken. Sommige vrouwen gebruiken ook de injectie van thalidomide om hun pijnlijke menstruatie te helpen behandelen. Maar dit soort behandeling is duur en niet voor iedereen weggelegd.

Een andere factor die leidt tot de uitputting van vrouwen die lijden aan endometriose is de constipatie. De excreta is de opgedroogde vloeistof die wordt aangemaakt door de pariëtale cellen in de wand van de vagina. Dit vocht hebben de vrouwen nodig voor de smering van de vagina en om het littekenweefsel te verzwakken. De droge uitscheiding kan ook leiden tot een toename van de pijn tijdens de geslachtsgemeenschap. Bovendien is de zwakte van het immuunsysteem een andere reden die tot de pijnlijke menstruatie leidt. Er is ook slijm dat wordt gemaakt in de baarmoeder bekend als mucusimeters die tot 10mm in diameter meten. Dit slijm bevat een hoog gehalte aan nitrus dat irritatie veroorzaakt in de vagina en tijdens de geslachtsgemeenschap.

Vrouwen die aan endometriose lijden, kunnen bij voorkeur een arts raadplegen die hen een behandelingsplan zal geven in overeenstemming met hun ziekte. De behandeling zal worden gegeven met of zonder het gebruik van oestrogeencrèmes die zullen worden aangepast afhankelijk van het type endometriose dat een vrouw heeft. De symptomen zullen in grote mate worden verlicht als een vrouw de mogelijkheid heeft om de tumoren in een vroeg stadium te behandelen voordat ze verergeren en zich uitbreiden. De aandoening wordt behandeld nadat de kleine tumoren zijn verwijderd.